30 januari 2006

More Tales of the City, etc., etc., etc., etc., Armistead Maupin

"Ja hoor, nog steeds de moeite waard. Wel even verzadigd na deel 1 en 2 direct achterelkaar te hebben gelezen, maar zeker niet afgeknapt."
Tja, dat schreef ik dus 25 januari, inmiddels heb ik deel 6 bijna uit. Vrijwel "butt to butt" heb ik de boeken in deze serie gelezen. Die uitdrukking ontstond nadat ik ergens las dat iemand deze serie "back to back" had gelezen, de associatiesprong was snel en eigen, maar vermoedelijk toch niet origineel.
De serie schetst een uitstekend beeld van de jaren zeventig en tachtig. Maupin slaagt er ook in om per deel een nieuw verhaal te vertellen. Al verschenen zijn boeken oorspronkelijk als feuilleton, ontstijgen ze toch absoluut het soapniveau. Geen geringe prestatie.
Wat me een beetje dwars zit, nu ik de hele serie uit heb: hardly a nice straight woman in sight. Werkelijk, de heteroseksuele vrouw komt er maar bekaaid vanaf bij Maupin. Ze zijn er wel hoor, Armistead, aardige, geestige, genuanceerde, intelligente vrouwen die de voorkeur geven aan heteroseks. Echt!

2 opmerkingen:

Ina zei

Intrigerend... is deel één een keer beschikbaar?

maup zei

De serie die ik te leen heb, is PC. Ik heb even gezocht, er zijn flink wat exemplaren beschikbaar via BX. Misschien kun je een leuke deal met een verre lezer sluiten? Ik kan het aanraden. 't Is camp, daar moet je van houden.