"Ja hoor, nog steeds de moeite waard. Wel even verzadigd na deel 1 en 2 direct achterelkaar te hebben gelezen, maar zeker niet afgeknapt."
Tja, dat schreef ik dus 25 januari, inmiddels heb ik deel 6 bijna uit. Vrijwel "butt to butt" heb ik de boeken in deze serie gelezen. Die uitdrukking ontstond nadat ik ergens las dat iemand deze serie "back to back" had gelezen, de associatiesprong was snel en eigen, maar vermoedelijk toch niet origineel.
De serie schetst een uitstekend beeld van de jaren zeventig en tachtig. Maupin slaagt er ook in om per deel een nieuw verhaal te vertellen. Al verschenen zijn boeken oorspronkelijk als feuilleton, ontstijgen ze toch absoluut het soapniveau. Geen geringe prestatie.
Wat me een beetje dwars zit, nu ik de hele serie uit heb: hardly a nice straight woman in sight. Werkelijk, de heteroseksuele vrouw komt er maar bekaaid vanaf bij Maupin. Ze zijn er wel hoor, Armistead, aardige, geestige, genuanceerde, intelligente vrouwen die de voorkeur geven aan heteroseks. Echt!
30 januari 2006
24 januari 2006
Minoes, Annie M.G. Schmidt, luisterbandjes
Voorgelezen door mevrouw Schmidt zelf. Ti - bbe, zegt ze keer op keer met een ietwat lijzige stem. Bij mij werd het wat lijziger omdat mijn casseterecorder een wieltje heeft waarmee je de afspeelsnelheid kunt aanpassen. Daar had ik kennelijk per ongeluk aan gedraaid, zo heb ik kant 1 van de 6 in een traaaaag tempo beluisterd. Ik viel er snel bij in slaap. Nu ze wel op eigen snelheid spreekt, val ik nog steeds snel in slaap, maar ik luister er dan ook in bed naar en vind het heerlijk om weg te doezelen terwijl ik word voorgelezen.
Klik op de foto als je wilt lezen wat anderen ervan vonden.
Tales of the City, Armistead Maupin
Eerste deel herlezen, terwijl ik het net notabene een jaar geleden nog had gelezen. Maar nu ligt de complete serie hier en ik wilde er eerst weer inkomen. Op basis van het eerste boek lijkt me alle lof voor deze serie terecht. Uitstekende schets van het post-Aquarius tijdperk, stad als personage, bepaald niet slecht geschreven.
20 januari 2006
Eifel-Blues, Jacques Berndorf
16 januari 2006
Emily of New Moon Farm, L.M. Montgomery
11 januari 2006
Selige Witwen, Ingrid Noll
Ik heb al wat Nolletjes achter de kiezen en had het punt van Noll-verzadiging bereikt. Dat was ik even vergeten en zo las ik deze Noll. Waarom verzadigd? Nolls boeken volgen één sjabloon en dat ken ik nu. De personages zijn ook wat oppervlakkig en de hoofdpersonen soms wat dommig op z'n Bridget Jones. Daar maak je mij erg ongelukkig mee. Waarom waren ze eerst wel leuk? Omdat de boeken spelen in de buurt van Frankfurt, waar ik ben opgegroeid, en in Toscane, waar ik bijzonder graag ben. En omdat ik soms een vlot Duits boek wil lezen.
Adieu Ingrid Noll!
Adieu Ingrid Noll!
10 januari 2006
Embracing Your Inner Critic : Turning Self-Criticism into a Creative Asset, Hal and Sidra Stone
Tja. Kritisch ben ik. Het kan misschien wat minder? Regelmatig een hoofdstuk uit dit boek, misschien dat er iets beklijft.
07 januari 2006
Blote handen, Bart Moeyaert
Het heeft me tot tranen geroerd, letterlijk m'n keel dichtgeknepen, ik wilde wel en niet verder lezen, want het onomkeerbare blijft onomkeerbaar en je wilt zo graag dat het gruwelijke toch niet is gebeurd.
Een magistraal verhaal, het bijt zich vast in je derde chakra.
Klik op de foto als je wilt lezen wat anderen ervan vonden.
Een magistraal verhaal, het bijt zich vast in je derde chakra.
Klik op de foto als je wilt lezen wat anderen ervan vonden.
04 januari 2006
Tulip Fever, Deborah Moggach
01 januari 2006
The Story of My Face, Kathy Page
Abonneren op:
Posts (Atom)