Dit is een kookboek waaruit ik echt kook, maar dat ik ook lees, doorblader, steeds weer oppak. Ik heb het al zeker acht jaar en ben er nog lang niet mee klaar. Is er niets mis mee? Jawel, maar dat is allemaal niet relevant genoeg. Stom natuurlijk dat per rubriek de gerechten in het Engels alfabetisch naar hoofdingrediënt staan en dat dit niet is aangepast in het Nederlands (broccoli komt na tuinbonen, de bloemkool na de worteltjes) en gebakken aardappels (baked potatoes) moeten natuurlijk gepofte aardappels zijn. De kooktijden zijn te lang, het zout is te veel en toch kan Madhur Jaffrey in huize mup niet stuk. De smaakbeleving is ongekend, een ongelooflijk breed palet wordt aangesproken. Top dus.
10 augustus 2009
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten
Dit is een kookboek waaruit ik echt kook, maar dat ik ook lees, doorblader, steeds weer oppak. Ik heb het al zeker acht jaar en ben er nog lang niet mee klaar. Is er niets mis mee? Jawel, maar dat is allemaal niet relevant genoeg. Stom natuurlijk dat per rubriek de gerechten in het Engels alfabetisch naar hoofdingrediënt staan en dat dit niet is aangepast in het Nederlands (broccoli komt na tuinbonen, de bloemkool na de worteltjes) en gebakken aardappels (baked potatoes) moeten natuurlijk gepofte aardappels zijn. De kooktijden zijn te lang, het zout is te veel en toch kan Madhur Jaffrey in huize mup niet stuk. De smaakbeleving is ongekend, een ongelooflijk breed palet wordt aangesproken. Top dus.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
6 opmerkingen:
Ik heb er ook al veel in gebladerd, nog geen tijd gehad om er uit te koken helaas. Maar het ziet er heel fijn uit allemaal! Nogmaals dank & ook voor de namen van je lievelingsgerechten ;-)
Dit klinkt als een regelrechte aanrader.
Oei, die gaat welzeker op het "in de gaten houden" lijstje! Maar is het echt niet verschrikkelijk storend dat de kooktijden niet kloppen? De hoeveelheden dan wellicht ook niet?
mij stoort het helemaal niet van die kooktijden. het hangt er misschien vanaf hoe je gewend bent te koken, maar ik ben van de franse slag. de ingrediënten ken ik wel, de combinaties van ingrediënten en met name die van de kruiden en specerijen zijn verrassend. doorgaans weet ik wel hoe lang ik iets gekookt wil hebben. en vaak genoeg klopt 't ook wel hoor. alleen veel te veel zout dus, soms te lange kooktijden.
Vandaag eindelijk 2 gerechten gemaakt: linzen met spinazie en roerbak ei op z'n Indiaas. Beide erg lekker! En inderdaad fijne combinaties van specerijen, die je zelf niet zo snel zou bedenken.
oei die receptjes die croix noemt klinken ook wel weer geweldig... maar ik heb helemaal geen extra kookboek nodig! :\ #toomuchinformationalready
Een reactie posten